Typisch Engels

Typisch-english.jpgDe winkel van Jac. van Zanten op de Karel Doormanstraat in Rotterdam herinner ik me nog wel. Een delicatessenzaak met voornamelijk Engelse zaken. Thee, jam, cider, Engelse kaas en leuke snuisterijen. Jammer, maar die zaak zul je er niet meer vinden. Het winkelaanbod is totaal veranderd, de huren stegen en het klantenbestand dunde uit.
Toch is de winkel niet totaal verloren gegaan, want in een wat industrieel aandoend pand aan de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan de IJssel hebben Jac. van Zanten en zijn vrouw een nieuwe start gemaakt. Van buiten zou je niet zeggen dat er binnenin zo’n leuk en ja, weer typisch Engels, winkeltje is gevestigd, al kun je er ook voor Franse lekkernijen terecht. Wij komen er graag om te zoeken naar die leuke en lekkere dingen. Al is het alleen maar voor die heerlijke English marmelade. En ik kan me nu al verheugen om er straks te gaan snuffelen voor wat kerstcadeau-ideetjes.
En je kunt alles on line bestellen. Maar ja, dan mis je natuurlijk wel dat leuke sfeertje!

5 thoughts on “Typisch Engels

  1. Wij eten altijd onze eigen jam maar de enige jam die ik weleens koop is Engelse marmelade. Zo lekker.

  2. Jammer is dat dat veel van die winkels verloren gaan. Je zou er gewoon een aantal bij elkaar moeten zetten.

  3. Leuk!
    Ik vond die Engelse chutney zo lekker en eet het graag bij aardappelen met groente.AH heeft het ook, ik weet niet in welke smaak..

  4. Bij een bezoek aan London, zeulde ik vroeger altijd een potje Wilkin & Sons mee, tot ik er achter kwam dat je het hier ook gewoon kon kopen, haha. Lijkt me een leuke winkel

Comments are closed.