Prijzig

Vorige week stopte mijn wasmachine midden in een programma. Een lampje gaf aan dat “de kraan dicht was”. We waren nergens aan gekomen, hoe kon dat nou? Samen gingen Leo en ik de mogelijkheden na. Misschien een verstopte waterslang? Slang er af en filtertje doorgespoeld, maar helaas dat hielp niet. Zou het waterslot kapot kunnen zijn?
Enfin, de servicedienst gebeld. Daar nam men niet eens de moeite om te melden met wie ik sprak. Ik viel meteen in het keuzemenu en na het kiezen van een nummer werd ik er ook weer snel uitgegooid. Tot twee keer toe. Dan maar een andere keuze en kijk aan, ik kreeg contact met een mens 😉  Ja, er kon iemand komen. Kosten 199,00 euri, waarvan bijna 110,00 voorrijkosten. Er was ook een mogelijkheid om een contract aan te gaan voor 12 maanden à 24,99 per maand, dan kregen we een jaar lang een soort garantie. Ik vond het een hoop blabla, maar vooral een heleboel geld. Eens even laten bezinken.
We besloten naar de witgoedwinkel in de buurt te gaan. Daar vroegen we om een waterslot en of dat gemonteerd kon worden. Natuurlijk, maar meneer dat kunt u zelf hoor! Fluitje van een cent. En als het echt niet lukt, dan komen we alsnog even langs. We betaalden rond de 25,00. Leo zette het nieuwe waterslot op de kraan en nu doet de machine het weer. Leerzaam en spaarzaam dagje, toch…

6 thoughts on “Prijzig

  1. Haha, nee hoor. Het is ook leve Google-foto’s. Als ik zelf geen bijpassende foto heb, dan leen ik er een van het grote wijde web.

  2. Die prijzen zijn waarschijnlijk hard nodig, die zijn terug te rekenen. Er zit al een personeelslid op de afdeling planning, verder moet er een auto uit rijden met een personeelslid achter het stuur. Die auto komt uit een garage die geld heeft gekost en die auto is gekocht en heeft onderhoud nodig. Nou ja, zo kan ik nog wel een poosje doorgaan maar leuker kan ik het niet maken. Maar ondertussen ben ik wel blij met Bertus Bauknecht die pal tegenover ons zit en ons geen voorrijkosten rekent.

  3. Leve de Witgoedspecialist en…..mag ik uit de foto afleiden dat jullie minstens € 1350 cash in huis hebben? Poeh….

Comments are closed.