Cursus

Er lag een brief van de ziektekostenverzekering op de mat. Met een mooie folder over een cursus Valpreventie. Het leek me wel wat. Ja toch? Dus bekeek ik de folder met belangstelling. Toch besloot ik om niet aan die cursus deel te nemen. Want ik weet best wel hoe je vallen moet voorkomen. Door goed uit te kijken, je vast te houden op de trap, niet te zwaar te tillen. Stevige schoenen te dragen. En je veters zo te strikken dat ze niet los gaan. En laat dát nou net de meneer op de foto niet hebben gedaan. Die is vast gestruikeld na de opname, want zijn veter hangt helemaal los.
Ik had ineens het gevoel dat de kwaliteit van die cursus te wensen overlaat.

5 thoughts on “Cursus

  1. Dat doet me denken aan een preventiefilmpje van Veilig Verkeer Nederland. Ik weet niet meer waar het precies over ging maar wel dat de bestuurder in het filmpje zijn gordel niet om had. Wat een aanfluiting.

  2. In mijn leven als judoleraar ben ik diverse malen gevallen, valbreken is een natuurlijke reactie geworden die me al wat vaker heeft geholpen.

  3. Ik weet net als jij heel goed hoe ik moet voorkomen dat ik val, dus deze cursus zou ook niets voor mij zijn. Maar ik zou wel een cursus valtraining willen doen want ik ben net een zak aardappelen als ik val. Aanleren van veilige valtechnieken lijkt me wel wat.

Comments are closed.