Harry Bannink

Wie kent ze niet, de liedjes van Harry Bannink. Zelf was ik nog maar een tiener toen Ja zuster, nee zuster op TV kwam, mijn kinderen werden groot met Edwin Rutten als Ome Willem en de onnavolgbare Harry als hoofdgeitenbreier in het orkestje. Er zijn de talloze liedjes uit de musicals van Anne M.G. Schmidt, de prachtige cabaretliedjes. Nou ja, te veel op op te noemen. Maar horen we ze nog vaak? Ja, sommige en dan voor mijn gevoel altijd dezelfde. Zo’n schat aan muziek en zo weinig te beluisteren.
Maar dankzij een verrassend appje van zoonlief weet ik nu dat er een enorme voorraad geluidsfragmenten is waar de muziek van Harry Bannink de hoofdrol in speelt. Gijs Groenteman, zelf enorme bewonderaar, maakte tientallen interviews met diverse mensen, die Harry Bannink goed gekend hebben, met hem hebben gewerkt of waarvoor hij muziek heeft geschreven. Ik regelde meteen de podcast op mijn telefoon en luisterde onder het stoffen en dweilen naar een interview met Jenny Arean. En wat een heerlijke liedjes kwamen daar voorbij, gelardeerd met herinneringen, anekdotes en verhalen. Heerlijk, het saaie schoonmaakkarwei was ineens een stuk aantrekkelijker.
Klik op het speciale blog van Gijs Groenteman, haal de podcast binnen, luister en ga genieten van die heerlijke muziek.

6 thoughts on “Harry Bannink

  1. Ook ik ben fan van de prachtige composities van Harry Bannink en heb alle podcast uitzendingen van Gijs Goentenman al beluisterd. Zeer de moeite waard!

Comments are closed.