Wenen

Bij een bezoek aan Wenen behoort niet alleen Schönbrunn, maar ook een tochtje naar Grinzing. Om er in een Heurigen wijn te drinken en Bretzel te eten. En dat deden we dan natuurlijk ook. De vorige keer dat ik in Wenen was met mijn vriendin Irene hadden we dat ook gedaan. En net als toen, was het nu ook schitterend weer. Misschien zelfs wel een beetje te warm. Maar we lieten ons niet tegenhouden, namen ’s middags tram 38 naar Grinzing en wandelden daar wat, waarbij we zoveel mogelijk schaduw opzochten.
Grinzing is een gezellig dorpje, waar de wijnhuizen zij aan zij staan, waarvan er vele in augustus gesloten zijn. Maar Restaurant Brandl had een mooi terras, met grote parasols en heerlijk koele wijn. Wat wil een mens nog meer…?
We aten er ’s avonds ook nog heerlijke Eierschwammerln (cantharellen), een gerecht dat in Nederland niet zo vaak op de kaart staat. Gewoon een gezellige en fijne dag!

Bewaren

Bewaren

4 thoughts on “Wenen

  1. Ik vergat jullie nog te feliciteren in je vorige blogpost. Van harte, Els en Leo en knoop er nog maar een paar jaartjes aan vast. En blijf vooral leuke reisjes maken.

  2. Ik ben 7 jaar geleden ook in Wenen geweest, mooie stad. Natuurlijk heb ik ook Schloss Schönbrunn gezien en ook Grinzing.
    Ziet er lekker uit die Brezel met de nieuwe wijn. Trouwens hier in Rotterdam kun je tegenwoordig ook lekkere Brezel kopen bij AH-go. En sinds enkele maanden ook bij de Metro Beurs bij Backwerk. Ik ben er dol op en koop er zo af en toe eentje……lekker, lekker! 👍

  3. Ik ken Wenen helemaal niet, ben er nooit geweest, maar een Wiener schnitzel laat ik ook niet staan…

  4. Ja, met de tram naar Grinzing, dat hebben wij ook gedaan. Wij aten daar een overzalige Wiener Schnitzel. Wist je dat die zo droog gebakken horen te worden, dat je er zonder vetvlekken van te krijgen op zou KUNNEN gaan zitten ? Ik heb het niet geprobeerd, maar deze maakte alle andere wiener schnitzels wel overbodig. 🙂

Comments are closed.