Achter de schermen

Achter deze schermen ligt een voor Rotterdam heel bekend gebouw. Heel wat Rotterdammers kochten hier hun spullen, gingen er eventjes een kijkje nemen of hebben nog fijne herinneringen aan de “croquetten”, die hier vroeger verkocht werden. Ikzelf kwam er vaak met mijn moeder. Even een middag winkelen en ja, dan werd je wat flauw en zo’n kroketje ging er dan wel in. Later wipte ik vaak tussen de middag even binnen, want ik werkte er vlak in de buurt.
Het gebouw is vaak verbouwd, gerenoveerd en opgeknapt. En toen viel het doek voor Vroom en Dreesman, want die was in dit gebouw gevestigd.
Nu wordt er weer met hartstocht getimmerd en verbouwd en verrijst straks het filiaal van Hudson’s Bay.
Ik ben benieuwd of dat Canadese concern wel voet aan de grond krijgt. Maar de tijd zal het leren. Nog een paar weken wachten, dan kunnen we zien hoe het is geworden.

7 thoughts on “Achter de schermen

  1. Geen croquetten meer maar de herinnering is ook mooi. ☺
    Hudson ken ik niet, weet ook niet wat er vekocht wordt

  2. Ik ben heel benieuwd de nieuwe winkel. Laat je het nog eens weten? Ik ben al heel lang weg uit Rotterdam, maar ik weet natuurlijk nog precies hoe belangrijk V&D op die plek was. Maar helaas bleek het allemaal toch niet belangrijk genoeg.

  3. Zelfs als die Hudson niks is, is het toch fijn dat het gebouw weer wordt gebruikt. Bij ons staat V&D nog steeds leeg en ik geloof ook niet dat er plannen zijn. Het is een rot gezicht.

Comments are closed.