Wifi, maar toch…

Britten zijn echt “quite different”.
In het hele land loopt iedereen, net als elders in de wereld, met een smartphone. In bijna elk B&B was wel wifi. Misschien niet altijd echt om over naar huis te schrijven maar toch. Een ouderwetse telefoon zal dus ook in Groot Brittannië wel totaal in onbruik geraakt zijn. Hier zijn inmiddels de cellen met een lantaarntje te zoeken. Maar als je denkt dat Engelsen dan meteen alle telefooncellen van de straat halen, dan heb je het toch mis.

Die laten ze gewoon staan. En als ik me niet vergis, kun je ze zelfs nog steeds gebruiken. Om te bellen, maar ook om een tekstbericht te sturen. Helemaal zeker ben ik daar niet van, maar die knalrode hokjes geven het straatbeeld wel een heel speciale sfeer.

6 thoughts on “Wifi, maar toch…

 1. Smartphones worden voor van alles gebruikt.
  Toch belt de hedendaagse jeugd niet meer.
  Wat een telefooncel is weten de meesten ook al niet meer.

  Ik herinner mij het kwartje dat ik meekreeg voor noodgevallen.

  Alleen nu loop ik ook al met een gsm-metje ….

  Vrolijke en nostalgische groet,

 2. Mooi die Britse hang naar nostalgie. Bij ons zouden die telefooncellen al lang gevandaliseerd zijn. Overigens weer prachtige foto met jeugdige jongeman op achtergrond.

Comments are closed.