Lezen

boekenstapelAl jaren hangt er in onze slaapkamer een TV. En voor het slapen gaan keken we nog even wat er te zien was. Nou, de laatste tijd is dat vooral kommer en kwel en het nieuws over de Amerikaanse president en het Nederlandse politiek gekrakeel komt inmiddels onze oren uit. Niks leuks, niks ontspannend en dus van negatieve invloed op onze slaap.
Dat hebben we veranderd. De TV blijft uit en Leo zoekt op de radio naar een rustig en aangenaam muziekprogramma. En ik lees weer. Andere boeken dan overdag, dan mag het wel een beetje niveau hebben, spannend of  ingewikkeld zijn. Maar ’s avonds liefst een verhaal dat net zo kabbelt als de muziek. Meer zoiets als de Boeket-reeks, verhalen met nauwelijks diepgang. Want je weet dat het eind goed, al goed zal worden. En waar je lekker op slaapt. En daar gaat het toch om.

5 thoughts on “Lezen

  1. Al jaren geen TV meer in de slaapkamer. Ik lees in bed ook ‘makkelijke’ boeken. Ook wel midden in de nacht als ik eens een paar uur wakker lig. Na een kwartier word ik dan wel weer slaperig. Van een boek met moeilijke namen val je sneller in slaap wist je dat. Iets Russisch doet het goed.

  2. Wij hebben ook al jaren een tv in de slaapkamer hangen maar gebruiken hem nooit meer. Vlak voor het slapen gaan al die ellende zien, ik moet er niet aan denken.

  3. Inderdaad lekker lezen voor je in slaap valt is heerlijk ontspannend. Zeker als je ervoor dan ook nog even in bad in het warme water kruip. Lekker slapen gegarandeerd

  4. Wij kijken nooit meer naar Pauw of Jinek of hoe al die vervelende kletsmeiers mogen heten. Lekker vroeg naar bed en dan nog een tijdje e-reader lezen. Veel beter voor de mensch!

Comments are closed.