Glutenvrij…?

Het is heel vervelend als je coeliakie hebt en dus geen gluten kunt verdragen. Dan moet je bij alles wat je koopt, klaar maakt en eet opletten of er niet het kleinste piezeltje gluten in zit. Gelukkig is daar nu veel meer aandacht voor en kun je gemakkelijker (maar wel duurder?) glutenvrije spullen kopen. Maar glutenvrij is toch ook

😉 glutenvrij…

wel een beetje een hype, heb ik wel eens het idee. Te pas en te onpas hoor je mensen beweren dat ze geen gewoon brood of wat dan ook kunnen eten. Maar goed, dat is hun keuze, dus wat zal het mij bommen?

Gisteren zag ik bij de grootgrutter echter wel iets heel bijzonders. Hondenvoer (!) zonder granen. Glutenvrij dus… Googlen leerde me dat er een heel assortiment aan luxe diervoer is. Ach gut, dus ook honden en katten moeten meedoen met de hype. Het zal allemaal best goed spul zijn, maar overdreven vind ik het wel enigszins. Zeker als je weet dat elders op de wereld mensen nog zoveel honger lijden.

Bewaren

Bewaren

One thought on “Glutenvrij…?

  1. Voor velen is glutenvrij een hype, maar voor mensen met coeliakie is het helaas een dagelijkse realiteit. Voor hen (ook voor mij) is het fijn dat er steeds meer artikelen op de markt komen die glutenvrij en liefst ook nog betaalbaar zijn. De meeste speciale glutenvrije spullen zijn namelijk hartstikke duur. En het zijn niet alleen voedingsmiddelen die glutenvrij moeten zijn maar ook knutselmateriaal voor kleine kinderen met coeliakie, bijvoorbeeld plaksel en klei. Want tja, kleine kinderen willen nogal eens iets in hun mond stoppen. En ja, er zijn ook dieren die geen gluten verdragen, echt waar. Zij doen dus als het goed is niet mee met de hype maar omdat ze er echt ziek van worden. Meer informatie vind je op http://www.glutenvrij.nl

Comments are closed.