Glad ijs

We kunnen het in de winter natuurlijk verwachten, gladde straten en wegen. Dan is het oppassen geblazen. Wie loopt, kan zich wapenen tegen de gladheid door stevige schoenen aan te trekken met goed profiel. Maar ook door op te letten hoe je loopt. Niet stoïcijns rechtop blijven lopen, maar een beetje naar voren toe. Een beetje alsof je een pinguin bent. En die raad heb ik niet zelf bedacht, maar komt van Duitse orthopeden. Dit was het plaatje bij hun bericht:

pinguingang

6 thoughts on “Glad ijs

  1. Ik probeer net als Jeanne gladheid te mijden, ben echt bang om iets te breken. Lukte dus niet afgelopen zaterdag maar dat is goed afgelopen.

  2. @Neeltje: ik zou ook binnen blijven in jouw geval. Hier is het al weer aan het dooien en dat is ook wel weer fijn. Ben ook geen fan van al die gladde straten.

  3. Ik hou me toch maar binnen met twee nieuwe heupen en een pols die weer heel is.

  4. Belangrijk is ook om bij gladheid op je knieën te letten…… hou ze een beetje gebogen tijdens het lopen en maak kleine stappen.

  5. ik weet meteen hoe het moet, lopen als een pinguin. Vorige week nog gedaan met Anna. Ook als een leeuw en als een beer. Maar eh… ik blijf lekker binnen vandaag. Misschien dat ik hier nog wat stapjes doe in een vrolijke bui. Maar dat is het dan ook wel!

Comments are closed.