Voor altijd

In Keulen, waar we laatst een paar dagen waren, zagen we dit. Een beetje raar fenomeen. Want is dit nou echt nog van deze tijd?
Als ik lees dat 1 op de 3 huwelijken stuk loopt, dan zet ik mijn vraagtekens bij al die mooie beloften over “eeuwige trouw”.
Maar ja, als je verliefd bent, dan denk je dat het voor eeuwig is en dan koop je een slot, laat je naam en die van je geliefde erin graveren en hangt het aan de brug. Sleutel meteen met een zwierige boog de Rijn in. Zo, dat is voor nu en alle verdere dagen in de toekomst bevestigd.
Wie maalt er om of het later nog klopt…
sloten-jkeulen
Oh ja, we zagen dit al in meerdere steden en ook in Rotterdam is er zo’n slotenbrug. Maar zoveel sloten als in Keulen…. nee, dat was wel een beetje bizar.

 

2 thoughts on “Voor altijd

  1. Ik vind het een leuk fenomeen. En ik beken: Frits en ik hebben het ook een keer gedaan. Al jaren geleden, in London. Een jaar later waren we er weer en toen waren alle sloten verwijderd van de brug over de Thames. Maar wij waren er nog en ons sleuteltje ligt nog steeds op de bodem van de Thames .

Comments are closed.