Afval scheiden

blog-april-B-03  Hier in onze wijk wordt het afval gescheiden. Dat is niet overal in Rotterdam. Al geloof ik dat er wel vergaande plannen zijn om dat wel (weer) te gaan doen. In principe is er natuurlijk veel voor te zeggen. Groenafval kan gecomposteerd worden, plastic en glas weer opnieuw verwerkt, net als papier. Maar in de praktijk stuit je op diverse problemen. Zo hebben wij nu drie grote kliko’s in de tuin staan. Gelukkig niet meteen voor het raam. Maar bij anderen staan ze wel heel erg in het zicht. En waren ze nou nog maar een beetje beschaafd en natuurlijk van kleur. Maar nee, er staat van alles op de stoep. Die helblauwe bak is voor papier. Dat vloekt toch met elke plant en struik?

 

 

3 thoughts on “Afval scheiden

  1. In Barendrecht is alles onder de grond. Je moet het er wel zelf naar toe brengen, Verder hebben we afval loont en krijgen we geld toe als we plastic, papier, blik en kleine elektrische apparaten inleveren.

  2. Helblauw en oranje, ik moet er niet aan denken. Gelukkig woon ik war dat betreft is een, nog rustige gemeente.

  3. Wij hebben een groene en een grijze. Dat was jaren geleden al wennen, maar dat is gelukt. Nu krijgen we er eentje bij in een niet te missen kleur oranje. Voor plastic. Ik ben benieuwd

Comments are closed.