Verdienen

Al meer dan 5 jaar maak ik elke dag een blog. Dat doe ik voor mijn plezier.

Ik ben niet de enige, Bettie, Wieneke, Marthy, Chantal en nog vele anderen schrijven ook blogs.

Die doen dat allemaal, net als ik, voor niks en niemendal. Maar er zijn mensen die met het schrijven van een stukkie (understatement van Kronkel) geld verdienen. En soms is er zelfs wel eens één die zijn honorarium fors weet te verhogen.

Zoals Jan Mulder, die per column (duur woord voor zo’n stukkie in de krant) zo’n 500 euro per keer (= per week) verdiende. Maar sinds hij is overgestapt naar de Vlaamse krant “Het Laatste Nieuws” ontvangt hij ruim 10x zoveel, namelijk 5.000 euro per keer. Drie jaar lang mag, oh nee, moet (!) hij elke week een column schrijven. Maar dat levert hem dan in drie jaar 750.000 euro op. Oh ja, hij moet er ook nog wat promotionele dingen voor doen, als ambassadeur van de krant.

Zou er ook iemand zijn die ons voor al die blogs zou willen betalen? Laten we klein beginnen, voor pakweg één vijfde van de prijs, dus zo’n 50.000 euro per jaar. Dat is dan toch een koopje voor elke dag een blogje, en vaak een zelfgemaakte foto als bonus gratis erbij. En wat mij betreft, voor dat bedrag wil ik best nog wel eens ergens leuk komen opdraven!

Eh….. wie biedt? Bij meerdere aanbiedingen wordt geloot 😉 😉 😉

5 thoughts on “Verdienen

  1. Jij bent een van de trouwste bloggers, Els. Geld krijg je er niet voor, maar wel mijn waardering en dat zeg ik niet zo snel.. Zo jammer dat een heleboel van ‘de ouwe hap’ zijn gestopt of overgestapt naar FB. Of ze bloggen zo weinig, dat mijn interesse weg is. Mijn blogroll is in ieder geval heel erg ingekort vergeleken met vroeger. Opvallend is dat de beste blogs weinig reacties krijgen. Als een stukje goed geschreven is dan kun je ook niet veel anders reageren, dan ‘goed gezien’ of ‘leuk’ of zo. Zelf zit ik daar niet op te wachten. Een INTERESSANTE reactie of een aanvulling of zo is altijd welkom, maar voor de rest zie ik wel in de stats of er belangstelling is.

  2. Een dagelijkse blog vraagt veel discipline en een goede planning. Het schrijven moet jezelf ook voldoening geven anders is het een hele klus. Veel bloggers starten enthousiast maar kappen al snel als het aantal reacties uitblijft. Door FB is de waardering van blogs ook geslonken volgens mij. Iedereen die daar 3 regels op zet denkt dat dat hetzelfde is als een blog schrijven. Mijn eigen blog heeft daarom geen dagelijkse publicatie maar een wekelijkse. Zo blijft het voor mij leuk en aardig en hoef ik er geen financiële waardering voor.

    Groetjes,

    Dorothé

  3. En ik wil mijn prijs nog wel wat laten zakken, Els, het is tenslotte maar een keer per week, makkie.

Comments are closed.