Lezen

De jonge generatie leert tegenwoordig lezen met MAAN, ROOS, VIS. Maar ik ben nog van de generatie die met AAP, NOOT, MIES leerde lezen.
Met mijn vingertje langs de letters ontcijferde ik de woorden en het opende de wereld naar mooie verhalen, dunne en dikke boeken, kranten, tijdschriften en vele uren leesplezier.
 

Toen ik dan ook op de boekenmarkt dit boek Het Leesplankje zag liggen, hoefde ik niet lang te twijfelen. Daar is nou weer plek voor, dus kopen. Er staan niet alleen de plaatjes van het leesplankje in, maar ook wat oude schoolplaten. En dun boekje, maar met veel nostalgie.

2 thoughts on “Lezen

  1. En vóór ‘maan, roos, vis’. was het bij dezelfde leesmethode ‘boom. roos. vis’.
    Ik heb geen flauw idee wat er bij mij op school gebruikt werd. Ik kon al lezen en heb me leren vervelen. Het was in elk geval geen ‘aap, noot, mies’.

Comments are closed.