Onbehoorlijk

De bewoners van de flat in de Moddermanstraat in Rotterdam-Schiebroek zitten er maar mee. Door de explosie van afgelopen zondag moesten ze op stel en sprong hun huis uit en kregen ze voorlopig onderdak in een nabijgelegen kerk.
En dan komt er een mannetje van de woningbouwvereniging op maandag zeggen “dat ze hun verzekering maar moeten benaderen” en “zelf voor onderdak moeten zorgen”. Ik vraag me af of zo’n man nou wel even heeft nagedacht over de situatie. Niemand heeft rustig het huis verlaten; iedereen is naar buiten gerend. Sommigen nog op pantoffels. Dan kun je niet zo maar eventjes je polisgegevens oplepelen, laat staat dat je je legitimeren kunt of geld bij je hebt. En niemand mag of kan terug. Mensen hebben zorgen over hun kat, hond of kanarie. Willen schone kleding aan, persoonlijke spullen veilig stellen.
En oh ja, “communicatie bij voorkeur via de website”. Waar zit die man z’n verstand? Nee hoor, meneer heeft het reglement er op nagekeken en verder niks….

Had er nou geen medewerker kunnen worden vrijgemaakt om de zaak te coördineren en de meest essentiële dingen in goed vaarwater te leiden? Hopelijk werken er bij Havensteder ook mensen die wat meer realiteitszin hebben.

3 thoughts on “Onbehoorlijk

  1. Het belangrijkste is toch wel dat de graaitop van zo’n woningbouwvereniging het leuk heeft, hoor. De rest zal ze jeuken. 🙁
    Het simpelst is om bij je internetprovider in de mailconcepten een document te plaatsen met daarin alles wat maar belangrijk is. Adressen telefoonnummers, polisnummers en noem maar op. Op iedere computer – je moet dan natuurlijk wel je wachtwoord weten – kun je dan toegang krijgen tot deze gegevens.

  2. Het zal je inderdaad maar gebeuren. Ik check als ik dit soort dingen hoor ook wel eens wat ik zelf zou moeten doen. Ik heb al mijn pasjesgegevens en ondergebracht bij een speciaal bureau SOS personal service voor het geval me onderweg iets gebeurt.

Comments are closed.