Schoenen

Elke dag moet je er wel op lopen, op je schoenen! Wie zich niet al te zeer aan de mode aanpast, neemt lekkere stevige en makkelijke stappers.
Fashionista’s zullen hier geen begrip voor hebben. Die martelen zichzelf en lopen, al dan niet strompelend, op ontwerpen die op zijn minst in de mode, maar misschien ook wel mooi, leuk of gewaagd zijn. Beyoncé maakte de schoenen van Jan Taminiau tot een statement en droeg ze op de hoes van haar album.

Sommige ontwerpen zijn zo mooi, dat het kunst wordt. Vanaf vandaag kun je in de Kunsthal in Rotterdam tot 11 mei 2014 de tentoonstelling S.H.O.E.S. Over hoge hakken en echte liefde gaan bekijken.

Oh ja, op Stuureenfoto kun je deze week “extravagante” mode (laten) zien

3 thoughts on “Schoenen

 1. Hallo Els,
  Hier een tip over bijzondere schoenen.
  Op za. 8 feb. is de schoenenontwerper Jan Jansen te gast bij Opium (Ned. 2 – 22.40).
  Lijkt me interessant.

 2. Hallo Els,

  Wat leuk dat je hierover geschreven hebt. Leo attendeerde mij hier gisteren op. Het onderwerp ‘schoenen’ heb ik destijds gekozen voor het eindexamen (kunstacademie Den Haag). Dat heb ik met veel plezier gedaan. Toen ik las over de geschiedenis van de schoen kwam ik veel bijzonderheden tegen. Zoals de ‘chopine’ (16e – 17e eeuw). Dit waren damesschoenen die extreem hoog konden worden (daar zijn onze moderne ‘stelten’ nog niets bij…). Uiteindelijk werden deze schoenen verboden omdat te veel zwangere vrouwen een miskraam kregen na een val.

  De ’tootschoenen’ waren juist lang en smal. De lengte van deze herenschoenen gaf aan hoe belangrijker iemand was. Ze werden soms zo extreem lang dat ze met een kettinkje aan de knie moesten worden vastgemaakt…

  —-

  Ik vond trouwens nog een leuke site met de meest bizarre schoenen.
  Dit is de link:
  http://www.nsmbl.nl/tien-meest-bizarre-schoenen-ooit-gemaakt/

  Groetjes, Marianne

Comments are closed.