Bierproeven

In zijn werkzame leven was Leo niet alleen inkoper en later secretaris van een OR, maar ook professioneel bierproever bij de brouwer van het heerlijk helder gerstenat. En die wilde natuurlijk wel weten of het product nog steeds lekker was. Maar vooral hoe andere bieren smaken en of daar dan ook markt voor is. Dus beschikte het bedrijf over een aantal proevers, die zeer regelmatig ‘s-morgens om 11.00 uur al aan het bier zaten. Ach ja, iemand moet het doen, nietwaar 😉
Ook thuis is Leo nog altijd een zeer kritische bierdrinker. Hij wast zelf de glazen, want die mogen beslist niet in de vaatwasser. En op vakantie wordt er nog geregeld onbekend bier gedronken en beoordeeld. Hij heeft daarvoor een notitieboekje, waarin geproefde bieren worden beschreven.
Buitenstaanders hebben vaak een heel verkeerd oordeel hierover, maar gelukkig heb ik Leo nog maar zeer zelden dronken meegemaakt. Hij kent zijn maat!