Bermtoerisme

  Vandaag was ik naar het Boekenfestijn in de Ahoyhallen. Een jaarlijks terugkerend gebeuren dat wij niet willen missen. Slenteren langs meterslange tafels met allerhande boeken over allerhande onderwerpen, even lange tafels met hobbyspullen en andere dingen, waarvan we niet wisten dat we het misschien ooit zouden kunnen gebruiken. Maar ik heb me ingehouden en kwam met niet al te veel thuis.

Wel met het boek “En we gaan nog niet naar huis – 100 jaar Nederlanders op vakantie”, waaruit deze foto is. Op je paasbest zittend in het gras, naast de auto, met koffie en koek. Bermtoerisme heette dat.

Wij hadden thuis geen auto, maar een oom en tante wel. En die vonden dat het summum van een dagje uit. Dus vroegen ze soms mij en mijn ouders mee. Moeder zei graag ja, die vond het heerlijk, maar mijn vader had er een gruwelijke hekel aan. Hoe ik er over dacht, weet ik niet meer. Maar nu zou ik er voor bedanken. Bah, de hele dag met je neus tussen de uitlaatgassen.

4 thoughts on “Bermtoerisme

  1. Wij zijn een aantal jaar achter elkaar steeds naar het boekenfestijn gegaan en kwamen dan met tientallen boeken thuis (meestal rond de 80… tja, als een serie van 13 boeken er compleet ligt voor 3,50 per boek). Nu zijn de kasten echt vol en kopen we eerder e-boeken: we zijn ermee begonnen vanwege ruimtegebrek, maar de e-readers bevallen sowieso erg goed! Maar ik mis het snuffelen tijdens het boekenfestijn nog wel een beetje.

  2. Sigaretje derbij, borreltje wellicht, en van die uitlaatgassen merk je helegaar niks meer. Bovendien, benzine rook toen nog lekker.

Comments are closed.