Rode sneeuw in december

Dit boek van Simone van der Vlugt zag ik liggen in de bieb. Vluchtig las ik de omslag en dacht dat het over Jacoba van Beieren ging. Maar dat is een ander boek.
Dit gaat over een vrouw ten tijde van Willem van Oranje. De tijd van de Geuzen en Leiden’s ontzet. Over oorlog, honger, en rovende en verkrachtende soldaten. Maar ook over liefde, opofferingen én de pracht en praal van die tijd.
Ik heb  het in één adem uitgelezen. Een aanrader voor iedereen die van historische romans houdt.
 

4 thoughts on “Rode sneeuw in december

 1. Hé Marjolein, wat leuk. Van Ken Follett heb ik “De Cathedraal” gelezen, maar dat is al weer lang geleden. Winter of the WSorld zet ik op mijn “nog te lezen”lijstje. Groetjes, Els

 2. Hoi Els,

  Heb ik toch je weblog weten te vinden! Dit boek klinkt erg goed. Als geboren Brielse en alumna van Leiden moet ik dit natuurlijk gaan lezen.

  Ken je de historische romans van Ken Follett ook? Matthijs en ik hebben net Winter of the World (het is er ook in Nederlanse vertaling) uit en het is een prachtig verhaal over de Tweede Wereldoorlog, verteld vanuit persoonlijk, menselijk perspectief.

  Ik ga gelijk een bladwijzer voor de weblog maken.

  Groetjes,
  Je nieuwe buurvrouw, Marjolein

Comments are closed.