Leenwoorden

Dat er in onze taal heel wat woorden hun oorsprong vonden in een andere taal is wel bekend. Engels en Frans leverden tientallen woorden.

Maar omgekeerd kan het ook, want deze woorden komen toch echt van origine uit het Nederlands:

apartheid (komt van: apartheid) boss (komt van: baas) easel (komt van: schildersezel) cookie (komt van: koekje) dapper (komt van: kwiek) dock (komt van: (scheeps)dok) land scape (komt van: landschap) filibuster (komt van: vrijbuiter) to fuck (komt van: fokken) loafer (komt van: landloper) o.k. (komt van: Old Kinderhoek) sketch (komt van: schets) still life (komt van: stilleven)

scrabble (komt van: krabbelen/schuiven) Santa Claus (komt van: Sinterklaas) scone (komt van: schoon brood) snoopy (Amerikaans) (komt van: snoepje) trek (komt van: trek(tocht) yacht (komt van: jacht) yankee (komt van: jankees )

One thought on “Leenwoorden

  1. Ik heb niet echt moeite met leenwoorden, en we hebben ze allang niet meer te leen, maar gewoon in gebruik, en eigendom…

Comments are closed.