Godfried Bomans

Vandaag precies 40 jaar geleden overleed Godfried Bomans. Van hem zijn nog vele sketches op You Tube te vinden, bijna allemaal in zwart-wit. Deze vind ik de leukste: de 100-jarige. Oorspronkelijk was het stuk nog veel langer, maar helaas meer heb ik niet kunnen vinden. Desondanks nog steeds leuk!

2 thoughts on “Godfried Bomans

  1. Bomans stierf in 1971, dus ik ben van een andere generatie, maar hij sprak mij zeer aan. Er staan meer dan 20 boeken van hem in mijn kast. Qua humor geniet ik het meest van zijn verhalen over de kunst van het sinterklaas zijn. Maar ook zijn beschouwingen over het geloof en zijn zoektocht naar de zin van het leven en zijn interviews van mensen die daar hun weg in gingen zoals zijn broer en zus in het klosster zijn heel lezenswaardig.

    groetjes,

    Dorothé

Comments are closed.