Onbegrijpelijk

Dat je benzine tankt en dan wegrijdt zonder te betalen, vind ik onbegrijpelijk.
Dat je de stoptekens van de politie negeert, vind ik onbegrijpelijk.
Dat je (politie)auto’s ramt, om uit de benarde positie te komen, vind ik ook onbegrijpelijk.
Dat je zo snel en onbedachtzaam rijdt, dat je niet meer kunt stoppen als er een file opdoemt, vind ik evenzogoed onbegrijpelijk.

Maar wat ik vooral onbegrijpelijk vind, is dat de bijrijder de gelegenheid krijgt om op TV zijn visie op dit bizarre ongeluk te vertellen.

Waarom geven we dit soort mensen een podium om hun verhaal te laten horen?
Waarom mag de advocaat de zaak bagatelliseren en de politie de schuld en verantwoording voor de dood van een onschuldige man in de schoenen schuiven? Onbegrijpelijk!!

De nabestaanden van de 35-jarige man zullen het ook wel niet begrijpen.

4 thoughts on “Onbegrijpelijk

 1. @Wieneke: P&W kijken we niet meer zo vaak. We zijn een beetje overvoerd met al die gasten, die het zo goed weten en hun verhaal mogen komen doen.
  @Dorothé: heel begrijpelijk dat dit nieuws op jullie een nog veel grotere impact heeft. Ik walg dan ook van alle meningen “dat het maar over een paar liter benzine ging”. Alsof ook dat soort diefstal niet bestraft hoeft te worden.

 2. Gelukkig heb ik het niet gezien maar het hele ongelukt raakte me zeer omdat we zelf een keer een vrachtwagen achterop onze auto kregen toen we in de file stonden.
  Die man leeft niet meer, wat laat hij achter ocharme.

  TV is heel vaak vreselijk en omdat we zoveel zenders hebben moet het gevuld worden met heel veel onzin programma’s en om je te onderscheiden van andere talkshow moet je dus vreselijke toeren uithalen om in de belangstelling te komen. Met zulke gasten dus.

 3. Niet te begrijpen inderdaad. Die auto hadden ze nog gestolen ook. Ik zat me gisteren weer enorm kwaad te maken op Paul Witteman. Schofterig gewoon zoals hij die hoge politieman ondervroeg. Hij gaf zowat de politie de schuld van e.e.a. Gelukkig gaf de man flink weerwoord en hield hij zijn rug recht. Én dan zit er nog zo’n gast aan tafel, die zegt: ‘Ach, voor 20 euro benzine jatten, is dat nou zo erg?’
  Ja, zo lust ik er nog wel een paar.
  Als de politie ingrijpt is het fout, als de politie niets doet is het ook fout.

Comments are closed.