Verbouwing

Sommige dingen snap ik gewoon niet. Zoals dit: op het grootste station van Nederland, hét knooppunt van het openbaar vervoer moet je met een lantaarntje zoeken naar een in- of uitcheckpaal voor je OV-kaart.

We brachten deze week mijn vriendin naar Utrecht. Ze had een zware koffer bij zich en moest in Utercht overstappen. Wij hadden keurig ingecheckt in Rotterdam en wilden even uitchecken. Waar waren die *** paaltjes? Ik wist dat er een verscholen stond naast de ingang van spoor 5. Maar nu zijn ze aan het verbouwen en istie weg. Dus de vraag gesteld aan een NS-personeelslid.
“Bij de uitgang natuurlijk. U hebt toch ook ingecheckt toen u het station binnenkwam?” “Nee meneer, we komen uit Rotterdam en op het perron staan geen OV-paaltjes.” Enfin, ergens aan het eind van de hal, verstopt achter een kaartjesautomaat, stond het ding.We moesten er zowat de hele hal voor door.
Waarom staan die paaltjes niet bij de trappen naar de perrons? “Omdat ze dan iedere keer verplaatst moeten worden, hier wordt namelijk verbouwd”, kregen we te horen. Oh ja???? Maar waarom kan dat wel in Rotterdam, waar ook al jaren verbouwd wordt? Zal wel gebrek aan communicatie zijn 🙁

PS: de foto is met mijn smartphone gemaakt en niet al te best van kwaliteit helaas