Baltische Staten

Onze vakantie zit er al weer een paar dagen op. We maakten een rondreis door Estland, Letland en Litouwen.
In eerste instantie wilden we het hele traject met onze eigen auto, maar dat waren toch wel heel veel kilometers om te rijden. Dus wijzigden we onze plannen en boekten we een vlucht naar Riga en reserveerden er een huurauto.
De landen trokken ons al een hele tijd aan. En voldeed het aan onze verwachtingen? Ja en nee.
De natuur is er prachtig, de stilte soms oorverdovend en de steden hebben een speciale sfeer.

Maar de wegen zijn lang, recht en nogal saai. In de steden is het verkeer chaotisch, op de buitenwegen kun je kilometers rijden zonder tegenliggers of achteropkomend verkeer. En dat is een verademing. Al scheuren ze wel weer als gekken over de wegen, of die nou goed geasfalteerd zijn of “under construction”. De steentjes vlogen ons soms om de oren. In drie weken meer dan 2500 kilometer afleggen is veel, dus moeten we alle indrukken nog even verwerken. De komende tijd zal ik hier stukje bij beetje onze reiservaringen vertellen.