Diëet

Hup, ik gooi maar meteen de knuppel in het hoenderhok.
Diëten is helemaal niet moeilijk!!!  😉 😉 😉 😉

Je moet alleen beschikken over een aantal hulpmiddelen, zoals:
een onuitputtelijke voorraad doorzettingsvermogen, wilskracht in overvloed, discipline per strekkende kilometer, huisgenoten, familie en vrienden die allemaal ook aan de lijn doen en je dus door dik naar dun steunen en… een internetaansluiting, computer en/of blocnote met pen.

Want dan kun je op deze website heel veel, ja bijna alles wat eetbaar is, terug vinden en met één klik in een “dagboek” zetten. Dan wordt meteen berekend hoeveel je eet en wat er allemaal inzit. De site is in het Duits, maar kan ook in het Engels gelezen worden. Het is even zoeken naar alle vertalingen, maar het loont de moeite. Zet je in je profiel ook je activiteiten, zoals sporten of fietsen, dan wordt dat meteen berekend enhoevel calorieën dat scheelt.

Wanneer je met enige regelmaat je gewicht opgeeft, krijg je ook een keurig lijndiagram met de piekjes en dalen.

Heeft het mij al geholpen? Ten dele, want ik ben niet zo goed in het dagelijks noteren. Wel heb ik meer inzicht gekregen in wat ik zoal dagelijks eet en hoeveel vet, eiwit of koolhydraten dat bevat. Daardoor eet ik nu bewuster. Toch heb ik intussen besloten eigenlijk helemaal niet meer te lijnen. Ik ben tevreden met mijn gewicht, voel me goed en voor de rest kunnen alle calorieën en diagrammen me gestolen worden.

3 thoughts on “Diëet

 1. Hoi,
  Als ervaringsdeskundige, wie niet eigenlijk, kan ik zeggen dat je zo min mogelijk bezig moet zijn met wat niet zo slim is en zo veel mogelijk met positieve dingen. Ik ben 7 jaar geleden meer dan 25 kilo afgevallen (ongeveer 1 kilo per maand) door tips van de balansdagen van het voedingscentrum en mijn gezonde verstand. Ik ben veranderd in een fanatiek sporter zelfs en voel me daar heel goed bij. Ik weeg me dagelijks zodat ik mijn gewicht goed in de gaten hou. Als ik meer dan 2 kilo aangekomen ben, dan begin ik weer een beetje meer op te letten en dan ben ik dat gewicht in ca. 1-2 maanden weer kwijt. Afvallen gaat heel langzaam, aankomen gaat supersnel. Mijn huisarts complimenteerde me toen ik nog maar pas begonnen was. Ik was er toen voor iets anders. Ze zei dat iedere kilo die er blijvend af was een groot pluspunt was voor mijn gezondheid op de lange duur. Ze zei dat het niet ging om zoveel mogelijk kilo’s maar om de wegblijvende kilo’s. Dus beter 5 blijvend, dan 10 voor een half jaar.

 2. @Martine: de timing is zuiver toevallig. Er lag al een hele tijd een blogje over diëten klaar. Maar dat was me wat te ernstig. Een strenge huisarts bracht me geheel uit balans en daardoor kreeg ik een obsessieve relatie met alles wat ik in mijn mond stopte. Gelukkig is de balans nu weer hervonden en kan ik er weer luchtiger over doen. Maar de strijd tegen de kilo’s blijft, helaas.

 3. Oh ja! Anti-lijndag vandaag, ik las erover in de krant gisteren.
  Jammer, ik vind het een mooi plan, dikkerds wordt het vuur wel heel na aan de schenen gelegd tegenwoordig, maar ik moet, echt móet, juist nu wat gewicht kwijt. Medische redenen en zo..
  Toch kan wat mij betreft er nog veel veranderen aan de houding tov dikke mensen. Die is soms ronduit discriminatoir. En dan heb ik het niet over te smalle stoeltjes, of winkelpaadjes, maar puur over de zaken die écht pijn doen. Varkensgeluiden makende jongeren bijvoorbeeld, of commentaar op wat je op de band in de supermarkt neerlegt..
  Lijnen is inderdaad niet makkelijk. Dat wil zeggen, tot een bepaald punt is het te doen, maar op een gegeven moment loop je tegen een soort van onzichtbare barriere op, en dan gaat het (bij de meeste mensen, er blijven er altijd wel een paar over die het wél lukt) toch weer mis.
  Ik heb met een groep mensen het programma van de obesitaskliniek gevolgd. Twee jaar lang, het eerste jaar wekelijks, het tweede iedere twee weken, en ook daarna zijn een aantal van ons contact blijven houden. Ik weet dat inmiddels (ligt de laatste officele bijeenkomst alweer twee jaar achter me) van ons twaalven er nog maar 1 (één, ja) op het streefgewicht zit. De rest weegt allemaal hetzelfde, of meer, als aan het begin van het programma. En toch zijn wij allemaal weldenkende, graag slank wordende mensen. Nee, lijnen is echt niet makkelijk.
  Ik merk, dat dit wel een erg lange reactie wordt, en eigenlijk heb ik er nog veel meer over te zeggen, maar misschien is het handiger om dat op mijn eigen site te doen, sorry!

Comments are closed.