Eredoctoraat

Jarenlang hing er een “Zeurkalender” van Peter van Straaten bij ons in de keuken. Heerlijk om elke dag te beginnen met weer zo’n briljante tekening en even te g(r/l)imlachen om het bijschrift.

En vandaag krijgt Peter van Straaten een ere-doctoraat van de Rijksuniversiteit Leiden. Omdat hij als geen ander menselijke types weet uit te beelden. Je ziet als het ware het prototype achter de mens: dewrevelige vrouw, de depressieveling,  de narcist, de halsstarrige puber…

Meneer Van Straaten, van harte gefeliciteerd met uw ere-doctoraat. Hopelijk kunt u nog lang blijven tekenen!

4 thoughts on “Eredoctoraat

  1. Toch heeft de PZC besloten om zijn cartoons niet meer te plaatsen. Ik kon dat destijds niet begrijpen, en vond het heel jammer. Maar… we kregen Toos en Henk er voor in de plaats, en die zijn toch leuker, vind ik althans… En verder gun ik Peter van Straaten alle eer!

Comments are closed.