Marketing

Afgelopen dinsdag zond BBC 2  Food that make billions uit. Een heel interessant programma over hoe ons koopgedrag wordt gemanipuleerd. Jammer genoeg is het niet mogelijk om het programma nog eens via internet te zien.

De eerste uitzending ging over water in flesjes. Hoe de markt daarvoor explosief gegroeid is. Niet omdat ons water zo slecht is, maar door slimme marketingjongens, mooie reclame-slogans en het kweken van onrust over onze gezondheid.

Die zou namelijk aanzienlijk verbeteren door gebotteld water te drinken. En we trapten er allemaal in. We drinken voor miljarden aan water, dat net zo goed uit de kraan kan komen. Maar dat is niet sexy, hip of “in”. Water in mooie gekleurde flesjes is zo “exclusive”, daar kun je je mee onderscheiden. Dus moeten we allemaal aan de fles en spekken daarmee de kas van grote multinationals als Nestlé en Danone.

De komende weken volgen meer afleveringen. Eerst één over graan, de markt van de cereals en ontbijtproducten en een volgende over yoghurt. Op BBC2, dinsdag van 22.00 – 23.00 uur.

One thought on “Marketing

  1. Jouw logje sluit wel mooi aan bij het mijne… over flesjes water. 🙂

    Maar het is toch ongelooflijk hoe mensen veel geld kunnen maken door de simpelste dingen te verkopen!

Comments are closed.