Prijsverschil

Toen we laatst in Frankrijk waren, viel het ons weer op. Hoe (relatief) goedkoop buiten de deur eten in Frankrijk is en hoe duur in Nederland.

We aten een paar keer in een Bar Tabac. Geen sterrenkeuken, maar wel eerlijke kost. Met zijn vieren hadden we voor ruim 50 Euro een 3-gangen menu, een karaf cider en koffie toe.

Een andere dag aten we in dit gezellige restaurantje. Weer namen we het 3-gangenmenu. Met verbazing keken we naar onze borden. Prachtig opgemaakt, verzorgd en heerlijk. En dat voor 12,50 p.p.

Kom daar maar eens om in Nederland. Voor die prijs heb je hier  nauwelijks een hoofdgerecht en dat is dan meestal uit iets uit de frituur, met ernaast ondefinieerbaar vlees in een morsige saus.

De Horeca klaagt steen en been, want de klanten blijven weg. Wij weten wel waaraan dat ligt!

2 thoughts on “Prijsverschil

  1. Ik vind het niet zo’n wonder dat een gezin met twee kinderen richting MacDonalds of een pannenkoekenrestaurant gaat. In een gewoon restaurant is een maaltijd toch wel erg prijzig. Men adverteert in onze regio met 3 gangenmenu’s voor € 25. Dat is dan goedkoop! Maar er komt nog drinken bij en een kop koffie na afloop.

Comments are closed.