Bonnetjes

Bij de supermarkt ratelen ze een heel riedeltje af bij het betalen. Wilt u koopzegels, gratis bonnen, had u nog sstatiegeldbonnen, wilt u wuppies, guppies of wat voor beessies er op dat moment hot zijn?”” Tegenwoordig vraagt de kassière ook nog “wilt u de bon?” Ja natuurlijk wil ik de bon.Om te controleren of er geen fouten zijn gemaakt.

Laatst was er een verkeerde code ingetypt. Dat scheelde toch behoorlijk. Maar aan de hand van de bon kwam de chef van de zaak er al snel achter wat er fout was gegaan.

Ik vroeg laatst bij de grootgrutter waarom ze dat nou opeens vragen van die bonnen. En het antwoord was: “Omdat veel mensen die bon toch meteen weggooien. Zo besparen we papier en dat is beter voor het milieu.”

Nou ja, wel spullen verkopen, met irritante en overbodige verpakkingen en dan op die fluttige bonnetjes bezuinigen…

2 thoughts on “Bonnetjes

  1. Hoi Els, volgens mij is het bezuinigingsverhaal niet eens waar, in mijn supermarkt in ieder geval niet. De kassa print altijd hoe dan ook een bon uit en als ik aangeef dat ik hem niet wil (bij kleine boodschappen heb ik de prijzen in mijn hoofd) dan verdwijnt hij gewoon in de prullenbak.

  2. Ik wil altijd de bon, en ook altijd alle flutjes die er gratis bij komen. Er is altijd wel iemand die ik er blij mee maak.

Comments are closed.