Leiderschap

Het is weer tijd voor voetbalplaatjes verzamelen. Bij Appie krijg je een zakje bij elke 10 euro die je besteedt. Helaas, ik heb er geen belangstelling voor. Toch neem ik ze altijd aan, want bij de uitgang staan geregeld hordes kinderen smachtend te wachten op de plaatjes.

Vorige week stonden ze achter een speciaal hek, omdat ze anders de in-en uitgang van de winkel versperden. Ik wilde het ene zakje plaatjes wel geven, maar aan wie? Tussen de kinderen stond een iets grotere, rossige jongen. Met luide stem vertelde hij dat het heel simpel was. “Aan de eerste in de rij. Want we doen het op volgorde!” Ik gaf mijn plaatjes aan het eerste kind. “En nu opschuiven, de volgende is aan de beurt”, riep hij. Gedwee schoof het meisje naar de laatste plaats.

Ook de mevrouw achter mij twijfelde. Maar weer regelde hij het keurig.Het leek me een geboren leider.

Daar zullen we dus nog wel meer van horen in de toekomst!

Bij Albert Heijn...

Bij Albert Heijn...

One thought on “Leiderschap

  1. Ik zie dat joch voor me… Ik deel ze in m’n klas uit. Ik leg ze uit op een tafel en de spaarders mogen één voor één komen kiezen. Daarna het rondje andersom. Ze zijn best blij met hun juf!

Comments are closed.