Smaak of geur

Ik wist het niet, maar in Keulen wordt op dit moment een Zoetwarenbeurs gehouden. Ik stel me zo voor dat je daar overal van mag proeven. Of ik ook wil? Nou nee, niet voor de lijn en niet voor alle snoep die daar wordt aangeboden. Mijn maag protesteert bij voorbaat.

Maar hier zou ik toch wel even van willen proeven: 4711-bonbons. Ja echt, van het Eau-de-Colognemerk.

het krantenartikel

het krantenartikel

Echte eau-de-Colgone-bonbons

Echte eau-de-Colgone-bonbons

4711-Bonbons zijn gevuld met witte truffelmassa en natuurlijke smaakstoffen uit bergamot, lavendel en rozemarijn. Volgens het artikel smaakt het goed, maar ruikt het niet.

Er is nog veel meer te proeven daar: spekkies, die naar kwarktaart smaken; bonbons met een vulling van room en uien. (smaakt dat dan?). En in het kader van de WK-voetbal kun je koeien kopen met een shirt van je favoriete land. Als je er op drukt, loeit ze en komt er een snoepje uit. Voor mannen, die altijd kinderen blijven?

One thought on “Smaak of geur

  1. Die 4711 smaakt waarschijnlijk zoals de odeklonje ruikt, vies.
    En de rest hoef ik geloof ik ook niet. Geef me dan maar een ouderwets gewoon spekkie.

Comments are closed.