
Op weg naar Lier wilden we niet door Antwerpen, hoewel de navigatie dat aangaf. Maar wij namen de afslag bij Brecht en reden binnendoor naar onze bestemming. Maar niet voordat we een bezoekje brachten aan de Abdij van Westmalle.
De Abdij zelf is helaas een klein aantal dagen in het jaar te bezoeken. De ommuurde gebouwen stralen rust uit, maar zijn ook zeer gesloten. Toch hebben we er heerlijk gewandeld, want het ligt erg mooi.
De monniken behoren tot de orde der Cisterciënzers, maar worden vaak Trappisten genoemd. Nog steeds worden er mannen opgeleid om monnik te worden. Zo’n opleiding is zwaar en duurt drie tot vijf jaar.

In de Abdij wordt al sinds 1836 bier gebrouwen, eerst voor eigen gebruik, later ook voor de verkoop. Het is een heerlijk biertje, dat in drie variaties te koop is. In 2005 werd Westmalle bier uitgeroepen tot het beste bier ter wereld. Sinds kort is er een vierde soort te verkrijgen, maar voorlopig slechts in een heel beperkte oplage.
Bij de Abdij stonden een aantal koeien stil te grazen. De Trappisten maken ook een speciaal soort kaas, Hervé kaas, gerijpt met trappistenbier. Dus misschien waren het wel de koeien, die de abdij van melk voorzien.

Wij hebben twee Belgische echtparen als vrienden die graag Westmalle drinken. Ligt daarom altijd op voorraad bij ons.
België is o.a een walhalla wat ambachtelijke biersoorten betreft wat je zeker niet haastig naar binnen giet maar van geniet.Jaren lang hebben we ons op zondagen vermaakt wanneer we via Zuid-Limburg over De Planck naar het Land van Herve reden en om 8 uur ‘s morgens al over de markt in Aubel liepen om inkopen te doen van Herfse kaas tot boter van charcuterie tot Luikse stroop,van appel cider tot vers gebakken nog warm brood.
Om daarna ergen in de groene weide neer te strijken en te genieten van blok stinkkaas op stokbrood met likje stroop en koel glas cider,heerlijk.Op mijn eerste blog heb ik er vaker over geschreven.
Daar valt lekkers te eten en te drinken…! ’t Is dan nog een mooie plek ook!
Lie(f)s.
Dat werd dus een smakelijk reisje.
Mooi blog over een lekker Bier.
Vriendelijke groet,
Ze makken vooral een klasse bier… Ik ga voor de rood/bruine Dubbel.