Ontbijt

Verblijven in een hotel heeft diverse bekoringen voor mij. Ik ben altijd zeer benieuwd naar de kamer, het uitzicht en vooral het ontbijt.

We hebben tijdens onze reizen al heel wat vreemde gerechten als ontbijt voorgeschoteld gekregen. Van zeer pittige kerriesoep, glibberige mie uit enorme gamellen tot een soort soep waar de kippenkop nog in dreef.

In westerse hotels is het aanbod wat minder exotisch, al mogen we graag iets proberen wat we niet kennen. Dat zijn nu vaak vega smeersels, maar ook wel kaas of worst die er geheel anders uitziet dan thuis. En soms is het lekker, of valt het gewoon vies tegen.

In de meeste hotels krijg je tegenwoordig een ontbijtbuffet. En daar genieten Leo en ik erg van. Rustig beginnen met een sapje, een eitje, bacon, worstjes en soms nog wel meer. Dan langs de broodjes en kiezen uit wat er voorhanden is. Meestal is één ronde niet genoeg en lopen we wel een paar maal met als toetje wat yoghurt met fruit. Thuis eten we ook altijd redelijk uitgebreid, maar beslist minder dan in een hotel.

En dat ondanks het artikel in Metro, waarin de bacteriebrigade waarschuwt vooral goed op te letten of alles wel op de juiste manier wordt gekoeld of verwarmd.

9 thoughts on “Ontbijt

 1. Ontbijtbuffet, altijd fijn.
  Wij lopen dan meestal ook vaker en eten iets meer.
  Waar ik mij altijd wel aan erger zijn de mensen die zoveel meenemen en dat aan het eind van de rit de borden nog lang niet leeg zijn.
  Bang dat ze tekort komen of misgrijpen.
  Gewoon een keertje extra lopen 🙂

 2. Ik ben geen grote ontbijter. Één volkoren boterham met jam en twee koppen thee. Misschien in een hotel nog een bakje fruit erbij maar dat is het wel.

 3. Het heeft iets enorm feestelijks, zo’n buffet. Ik ontbijt graag met yoghurt en vers fruit en dat doe ik in een hotel ook. Soms vul ik dat aan met een croissant maar het is me al snel te veel.

 4. Veelal als we in een hotel logeren zijn we de eersten aan het ontbijtbuffet. Ik ben gewend om heel vroeg op te staan iedere dag. Je eet vaak wat meer omdat je wat gaat doen en niet weet wat en wanneer je het volgende te eten krijgt.

Het is leuk als je een reactie geeft.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.