Onbekend

Op Facebook kom ik ze regelmatig tegen: berichtjes waarin gevraagd wordt wat voor voorwerp er op de foto staat.

Soms is het een mattenklopper, soms een suikerautomaat of een kolenkit.

Ja, mijn generatie zal dat wel herkennen. Onze kinderen misschien ook wel, want zoiets zagen ze bij opa en oma. Maar ik was hogelijk verbaasd om te horen dat een jonge vrouw niet wist wat een kokosmat was.

Het woord zat in de paardensprong van 2 voor 12. En ik vroeg me af of een kokosmat nou zo ouderwets was….? Of dat de link “kokos” en “materiaal voor o.a. deurmatten” niet één-twee-drie in haar opkwam.

6 thoughts on “Onbekend

  1. Ja hoor, je kan ze nog steeds krijgen. Ik heb er een jaar of twee nog een laten snijden als buitenmat voor mijn deur in Frankrijk.

  2. Het kan natuurlijk ook in het heetst van de strijd zijn, dat je het woord even niet herkent. Ik zal het mijn kleinkinderen eens navragen.

  3. Het zijn ideale matten, veel fijner dan de huidige droogloopmatten vind ik

  4. Dat is inderdaad vreemd, volgens mij kun je ze ook nog gewoon krijgen.

Comments are closed.