Klimaat

In Dubai werd een klimaatconferentie gehouden. Van over de hele wereld kwamen daar ongeveer 70.000 mensen naar toe.

Bron: Google

70.000 mensen, die er met een privéjet, een lijnvlucht, per boot of trein naar toe reisden.

70.000 mensen hebben daar gepraat, 0.0 geborreld (want alcohol is uit den boze in Dubai), overnacht en geluncht en ook gedineerd.

Ik heb eens uitgerekend, hoeveel geld dat heeft gekost. En ik ben er van geschrokken. Want stel dat de reis gemiddeld circa 1.000 euro per persoon kost. De prijs van hotel, eten en drinken schatte ik heel voorzichtig op zo’n 500 euro.

Reken met me mee, dan kom ik uit op 70.000 x 1.500 = 105.000.000 euro. Dat is dus heel zuinig berekend. Waarschijnlijk is het nog veel meer, want ik betwijfel of de klimaatpraters echt op een euro meer gekeken hebben. En voor dat geld is het klimaat geen cent beter geworden, in tegendeel.

Jij en ik moeten zuinig zijn met energie, maar de politiek weet het geld met bakken over de balk te gooien.

8 thoughts on “Klimaat

  1. Precies zoals je schrijft en dan vinden ze het raar dat we weinig vertrouwen in de politici en leiders hebben, hoe zou het komen!!

  2. Jouw berekening is wel erg aan de krappe kant, hoor. Denk erom, dat ze daar behoorlijk feest hebben gevierd. Een vriendin van mij heeft een in Dubai werkende zoon en ze is er een keer op bezoek geweest. Je hebt weleens dat woorden tekort schieten om een enorme luxe en idiote decadentie te beschrijven. Nou, dat had zij dus. Daarom moet ik glimlachen om die lieve deugmensen, die dan in reactieboxen trots komen vertellen dat ze zo goed om het milieu en het klimaat denken, want ze kopen niks meer dat van ver weg moet komen en ook gaan ze niet meer vliegen en ze gebruiken katoenen tasjes ipv plastic. Ik vind het geweldig en geef staande ovatie, maar uh….. hahahahaha

  3. Het zal nog wel meer gekost hebben. Al die mensen reisden natuurlijk Business class en verbleven in een 5 sterren hotel. Achter gesloten deuren zal er best alcohol geschonken zijn.
    Vanwege de feestjes van de elite betalen wij dus klimaat-toeslag, milieuheffing enz.
    Verder gaan ze gewoon door met bossen kappen/branden en zal er op 31 december wereldwijd weer groot vuurwerk zijn.

  4. een beetje gechargeerd, maar daar komt het wel op neer. Dat kan tegenwoordig ook digitaal vanuit je luie stoel.

Comments are closed.