Verbaasd

Bron: Google afbeeldingen / Cartoon Arend van Dam

Met verbazing heb ik vorige week gekeken naar de reacties op de verkiezingsuitslagen.

Het leek alsof er een soort van angstwekkende invasie van buitenaardse aliens had plaatsgevonden. Waarom? Die stemmers zijn toch gewone, doodnormale en hardwerkende mensen.

In plaats van moord en brand schreeuwen, zou de zittende macht zich beter eens achter de oren krabben en nagaan wat er allemaal niet goed is gegaan in de afgelopen dertien jaar.

We zwalkten van crisis naar crisis. Nu hebben de verliezers hun mond vol over niemand uitsluiten en zou iedereen er toe doen. Daar denk ik toch anders over. Want nog niet zo lang geleden mochten grote groepen mensen niet in een theater, café, restaurant.

Destijds werd uur na uur vermeld hoeveel patiënten er op de ic lagen. Nu lezen we nauwelijks over oversterfte. Laat staan dat er een gedegen onderzoek loopt naar de mogelijke oorzaak ervan. Integendeel, het is angstwekkend en oorverdovend stil.

Ook is nog steeds heel veel geld niet verantwoord. De toenmalige minister weigert, ondanks rechterlijke uitspraken, opening van zaken te geven. Je zou toch zeggen dat zo’n gigantisch bedrag niet zomaar kwijt raakt.

Hoe de regering er de komende jaren uit zal zien, weet ik niet. Of het zo veel beter of slechter zal zijn, geen idee.

Ik denk dat, in het belang van ons allemaal, samenwerken het meest voor de hand zou liggen. Geef het voordeel van de twijfel.

11 thoughts on “Verbaasd

 1. Dat er iets moet gaan veranderen zal duidelijk zijn.
  Maar…..lastige situatie dit.
  Afwachten is het enige wat wij kunnen doen en er het beste van hopen.

 2. Hoe je het ook wend of keert, mijnheer Wilders zijn ideeën zijn beslist niet de mijne. Het is niet te hopen dat hij premier wordt, dat zal Nederland economisch gezien niet goed doen.

 3. Laat hij nu maar eens zien wat hij kan en met Nederland wil. Misschien is het goed eens een andere richting te gaan. Met Omtzicht als tegenwicht.
  Met een ding ben ik het wel eens er is in Nederland te weinig ruimte meer om iedereen op te vangen en een huis te bieden. En dat heeft niets met diverse geloven te maken, ben van jongs af aan altijd heerlijk multi-culti gewend.

 4. Het was te verwachten, vooral toen iemand riep dat stemmen op Wilders ‘strategisch’ zou zijn en door dommige uitspraken vanYesilgöz.
  Maar treurig vind ik het wel.

 5. Ik was totaal niet verbaasd over de uitslag, want ik zag van verre aankomen, dat mensen het beleid van de afgelopen jaren spuugzat zijn. Je kunt niet meer om 2,5 miljoen PVV stemmers en de mensen die op NSC en BBB stemden, heen. Het zijn in feite allemaal mensen, die nu toch echt iets anders/beters willen in Den Haag. Dat zure gekerm van de verliezers vind ik nogal zielig. Ik hoop dat het de nieuwe ploeg – hoe de samensteling ook mag worden – gaat lukken, want er is heel wat op te ruimen. Dat zal niet in vier jaar kunnen, we moeten realistisch zijn.

 6. 75% heeft niet op Wilders gestemd. Die hebben daar goede redenen voor. Veel mensen hadden zich er al bij neergelegd dat Omtzigt de grootste zou worden. Daar zou minder weerstand tegen zijn geweest. Omtzigt heeft een democratische partij uit de grond gestampt. Iets dat Wilders niet wil. Hij is en blijft het enige lid van zijn partij en heeft in 20 jaar daar niets aan veranderd. Hij is bang/paranoia dat het misgaat als ie het niet meer alleen voor het zeggen heeft. Deze keer is het raar gelopen door Yesilgöz die circa 10 zetels van de VVD richting PVV heeft gestuurd door onhandige uitspraken op het laatste moment. Mensen met een eigen huis die bang zijn voor een eerlijkere verdeling door Timmermans (waar ik ook geen fan van ben.). PVV, NSC en BBB zijn partijen die niets hebben laten doorrekenen uit angst dat ze qua cadeautjes door de mand vallen. Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Hopelijk houden de EU de ambtenaren Brexit, Trump en Orbanachtige toestanden tegen.

 7. Een waar verhaal en op feiten gebaseerd. De onverwachte uitslag van de verkiezing stemt tot nadenken.

 8. Uiteraard mag iedereen er wat van vinden. Maar de ideeën van Wilders zijn niet de mijne.

Comments are closed.