Verspilling

Vorige week bestelde ik iets via internet. Geen breekbaar artikel, zo’n 30 x 30 centimeter en passend in een doos. Nee, het pakket zou niet door de brievenbus kunnen, dus werd het bezorgd door PostNL.

De doos die voor de deur werd gezet was bedidend groter dan dat 30 x 30 pakket. Maar misschien heeft dat te maken met de standaardmatten die door PostNL gevraagd worden.

Ik maakte de doos open en was verbaasd toen ik zag hoe de ruimte was opgevuld. Met een lap dik en mooi wit papier van minstens 1,5 x 2,5 meter. Dat papier was niet meer te gebruiken, want grondig verkreukeld. Wat een verspilling van materiaal.

Een tijd lang kreeg je als opvulling een soort plastic kussentjes. Maar ja, plastic mag niet meer. Dit nog wel. Het is de gekte van onze maatschappij.

We hebben papier en doos in de papier kliko gegooid en ons geweten gesust met de gedachte dat het weer opnieuw gebruikt zal worden. Maar toch….. echt lekker zit het me niet.

7 thoughts on “Verspilling

  1. Pas bestelde ik voor kleinzoon die jarig werd, meerdere dinosaurussen, bij 1 grote verkoper. Daarna kwamen er meerdere pakketten binnen met 1 dinosaurusje van plm 10/15 cm erin. Dat was niet mijn bedoeling geweest en ik voelde me er ook schuldig over…

  2. Voor een kennis bestel ik gehoorapparatenbatterijtjes. De prijzen verschillen sterk. Sommigen verzenden dat in de mininale doos (formaat flinke schoenendoos en vullen 90% met papier of eierdozen op. Anderen stoppen het zonder doosje in een bubbeltjes envelop en dan gaat het door de brievenus. Dat heeft ook het voordeel dat je er niet voor thuis hoeft te blijven. Voor mezelf bestel ik minder dan 1 product per jaar. Haal 99,5% hier zelf op bij een winkel. Goed voor de lichaamsbeweging en minder bestelbusjes in de straat.

  3. Papier vind ik dan nog minder erg dan plastic. Maar je hebt gelijk. Het blijft verspilling. En de bezorger rijd met half gevulde dozen rond.

Comments are closed.