Nutteloos

Niet iedereen houdt van koken. Toch moet er elke dag iets eetbaars op tafel komen en dat kan best wel eens problemen opleveren.

De industrie heeft daar natuurlijk handig op ingespeeld en ons voorzien van talloze pakjes en zakjes, die van niks iets weten te maken.

Maar toen ik laatst dit in de super zag liggen, vroeg ik me af waarvoor het diende…? Spinazieschotel, voeg toe… spinazie, aardappel, room en oh ja, dat pakje.

Maar dan moet je dus toch eerst die spinazie koken, de aardappelen schillen, koken. Alles door elkaar roeren, room toevoegen in een ovenschotel doen, Dat pakje is alleen maar smaak: zout, peper, wat nootmuskaat en misschien nog wat andere kruiden. Die heb je toch ook zo zelf in die pan gemikt….? En ook nog geheel naar eigen smaak.

Nou ja, ik hoef het niet…. maar het gemak zie ik er ook niet van in.

8 thoughts on “Nutteloos

 1. Er zal beslist wel meer in zitten dan kruiden Els. Allerlei troep, lees E-nummers, die een mens echt niet nodig heeft.

 2. Volgens mij ben je sneller door het zonder pakje te doen… En spinazie zonder sausje vind ik veel beter smaken. Bloemkool overigens ook.

 3. Ik heb een tijdje Aardappel anders gebruikt uit een pot. Zo zie ik die zakjes ook. Soms zijn ze sterk afgeprijsd en dan probeer ik het wel eens, maar meestal kook ik zonder pakjes en zakjes.

 4. Ik moet bekennen dat ik die bloemkool room mix wel eens heb gekocht. Het hielp me om een ovenschotel met bloemkool te maken; ik ben niet zo’n creatieve kok.

 5. Zouden deze nutteloze en dure pakjes het koken leuker en/of smakelijker maken?

  Wordt het koken zo makkelijker en eenvoudiger?

  Ik loop alziende blind langs dit soort overbodige rommel?

  Anderen zeggen dat ik onder een steen leef???

  Leuk blog.

  Stille groet,

Comments are closed.