Energie

Eneco verhoogde in september 2022 bij de eindrekening ons termijnbedrag voor gas en elektriciteit. Het ging van
Euro 225,00 naar Euro 445,00 bijna tweemaal zoveel. Maar tegelijkertijd kregen we een behoorlijk bedrag (ruim 800,00 terug). Ik vond de hele berekening een beetje vreemd, maar goed….

Het maandbedrag vond ik echter veel te hoog, dus verlaagde ik het. Al kon dat niet lager dan naar 360,00.

Zoals bijna iedereen werden we een stuk zuiniger met energie. Het werd een winter met dikke truien en dekentjes. Met zuinig koken en kort douchen. En warempel, het werkte. We verstookten aanzienlijk minder dan vroeger.

Maar tot mijn verbazing heeft heeft Eneco inmiddels ons maandbedrag al een keer behoorlijk verlaagd. Het ging zomaar ineens naar Euro 300,00.

En nu krijg ik een bericht dat dat bedrag zelfs nog te hoog is en dat we het maandbedrag zouden kunnen verlagen naar…. Euro 202,00. Nu breekt mijn klomp, want dat is zelfs een stukje minder dan ons oude maandbedrag.

Het heeft natuurlijk alles te maken met het prijsplafond en de ingewikkelde regelingen die daar achter zitten. Maar wie snapt het nou nog?

7 thoughts on “Energie

 1. Eind volgende maand loopt ons goedkope contract af.
  Sinds donderdag zonnepanelen.
  En heel benieuwd hoe en of wat.
  Moe tik voor een vast of variabel contract gaan?, we weten het echt nog niet.

 2. Onze kosten zijn omdat we in een apartement zitten erg laag en daarbij letten we een beetje op de verwarming. Verder snap ik niet zoveel van dit hele gedoe, ben allang de draad kwijt.

 3. Ik zie het wel tegemoet, voorlopig wijzigt ervoor mij nog niets, ik heb nog een contract tot eind van het jaar..

 4. Dat handmatig verlagen heeft een grens per keer of per week/maand. Gewoon later nog eens proberen als je verder wilt verlagen.

 5. Ook ik verbaas mij over mijn energieverbruik. In Januari, Februari en Maart heb ik mijn verbruik t.o.v. het vorig jaar gehalveerd. Al lijkt het erop dat de kosten juist twee keer zo hoog zijn? Maar met de maandafrekening inclusief verrekening prijsplafond verdwijnt dat weer?

  Gezien de productie van mijn zonnepanelen vorig jaar is mijn maandbedrag op €0,00 gezet.

  Kortom ik begrijp er niets van!

  Stille groet,

Comments are closed.