Tekort

Ben ik erg wantrouwig wanneer ik denk dat allerlei tekorten opzettelijk veroorzaakt worden danwel in stand worden gehouden?

We worden steeds ouder en daardoor worden ook meer mensen een beetje krakkemikkig of hebben aan ouderdom gerelateerde kwalen, zoals glaucoom.

Bron: internet

Dat werd een tijd geleden bij Leo geconstateerd en hij is daarvoor onder behandeling in het Oogziekenhuis.

Eerst kreeg hij een laserbehandeling, maar die was maar kort effectief. Een paar maanden geleden moest hij aan de oogdruppels. Met het recept voor ongeveer een jaar naar de apotheek.

Helaas, die druppels waren er niet. Ook niet na een paar dagen te leveren. Hij kreeg druppels van een ander fabrikaat, die gelijkwaardig waren. Tot zover prima geregeld.

Maar de 4 flesjes waren nu bijna op. Bij controle bleek dat de oogdruk behoorlijk was gedaald, zoals ook de bedoeling was. Dus graag weer 4 flesjes, zodat we de volgende weken vooruit konden.

Jammer, maar er is een tekort aan deze druppels. Een tekort, terwijl er steeds meer mensen met glaucoom in Nederland zijn…? Er net een hele week speciale aandacht voor de kwaal was en iedereen boven de 45 (!!) regelmatig gecontroleerd zou moeten worden.

Glaucoom voel je niet, maar wanneer het niet behandeld wordt, kan het leiden tot blindheid.

En vertel me nou niet dat het niet mogelijk is voldoende oogdruppels te produceren. Tenslotte was er kort geleden uit het niks binnen een jaar een vaccin voor vrijwel de hele wereldbevolking. Als dat wel kan…. !

9 thoughts on “Tekort

 1. Mijn moeder had zeer ernstig glaucoom en het is heel erfelijk, haar kinderen hebben 50% kans om het te krijgen dus wij laten ons iedere twee jaar uitgebreid controleren bij de oogarts. Druppelen moet anders gaan je ogen achteruit. Het is te gek voor woorden dat er een tekort is terwijl fabrikanten steeds rijker worden.

 2. @Lien:
  De staar op beide ogen is al behandeld. De druppels werken goed, maar dan moeten ze wel voorhanden zijn.

 3. In geval van glaucoom kijken ze ook wel of er staar is. Staar verwijderen helpt ook om de oogdruk te verminderen.
  Het is natuurlijk vreemd dat er iedere keer een tekort is, misschien door de afspraken van de verzekeringen met Big Pharma? Big P wil natuurlijk altijd meer geld, hun winsten zijn schandalig hoog.

 4. Medicijnfabriek failliet.
  Het schijnt dat de aandeelhouders van medicijnfabrieken in Amerika nog rijker willen worden….
  Ik weet niet of dat meespeelt.

Comments are closed.