Slordig

Leo had een ontstoken vinger. Een paar dagen weken in sodawater hielp geen steek. Maar zelf er in snijden vonden we toch ook een beetje tricky.

Gelukkig kon hij binnen enkele dagen bij de huisarts terecht, die wel meteen de scalpel ter hand nam en er een pleister om deed. “U kunt Betadine kopen en dat er op gebruiken”, was de boodschap. Maar Leo is allergisch voor jodium en juist dat zit in Betadine, zoals ik constateerde bij de drogist.

Gelukkig konden we nog even terug naar de assistente, die meteen de dokter belde. Aan haar reactie zag ik dat hij onmiddellijk inzag dat er iets fout gegaan was.

Thuis gekomen heeft Leo maar weer zijn vinger in sodawater gestopt. En kochten we een flesje chloorhexadine-oplossing. Dat geeft geen last en ontsmet ook prima. Het wondje is trouwens goed geheeld en Leo heeft geen last meer.

Maar toch een beetje slordig van de huisarts…

10 thoughts on “Slordig

  1. Je kunt vragen of het in zijn dossier wordt geplaatst. Ik ben zelf allergisch voor penicilline (als in dodelijk) en als een (tand)arts/assistent mijn dossier op het scherm opent komt er een dikke rode balk in beeld, zodat dat niet mis kan gaan!

  2. Er bestaan steriele wonddoekjes op die basis. Handig om eentje bij je te hebben als je niet tegen jodium kunt. Beterschap voor Leo

Comments are closed.