Elke dag….

Het is onvoorstelbaar wat er tegenwoordig allemaal te koop is. Deze week raakte ik verzeild in een boekenhandel, tenminste dat dacht ik.

Ja je kon er boeken open, maar nog meer kaarten, kalenders, kerstspulletjes, pennen en agenda’s. Tot zover niks nieuws onder de zon.

Maar ik vond ook een hele uitstalling met boekjes voor “One line a day”. In deze haastige tijd heeft/neemt niemand natuurlijk de tijd om dagelijks zijn bevindingen bij te houden.

Dat moet beter kunnen, heeft iemand bedacht. Gewoon elke dag één zin, waarin je de essentie van die dag neerpent.

Al kijkend bedacht ik me dat ik -en heel veel bloggers met mij- al vele jaren lang vrijwel elke dag een blog maken. En dat geeft behoorlijk wat inzicht in ons dagelijks leven.

Voor die blogjes maak ik vaak al een opzetje. Een (werk)titel, wat zinnen, steekwoorden. Zodat ik later het blog kan afmaken. Of verwijder, want soms weet ik helemaal niet meer wat mij nou zo to schrijven bracht.

Ik zal dus geen afneemster zijn van zo’n “Eén zinnetje per dag-boek”. Na een jaar weet ik vast niet meer waarom het op zo’n dag ging. De ruimte in zo’n boekje is me veel te klein. Dus blijf ik gewoon -met enige hortende en stotende regelmaat- bloggen 😉 😉

9 thoughts on “Elke dag….

 1. Ik ben ooit eens begonnen met dit op schrift bij te houden. Maar sindsdien leef ik digitaal…

 2. Ik vind t nogal een onzinnig ding, een dagboek voor elke dag een zin, al kan je zo’n zin natuurlijk enorm lang maken. Ik dacht Kees van Kooten, was hij het niet die eens een stukje hierover schreef

 3. Toch lijkt het me wel aardig om zo te bloggen. Alleen: wat plaats je dan?
  Vandaag een lekker zonnetje?
  Vanmiddag struikelde ik, het liep goed af?
  Dat was een dag om over na te denken?
  Enzovoorts. 🤔😏

Comments are closed.