Onbegrijpelijk

Dit is “De Pompenburg”, een flat in hartje Rotterdam. Gebouwd in 1981 is deze flat goed voor ruim 200 betaalbare woningen.

Nu staat de flat op de nominatie om gesloopt te worden. Ook nog twee andere gebouwen zullen tegen de vlakte moeten. Want, zo luidt het plan, er komen drie hoge woontorens (een zelfs hoger dan de Zalmtoren). Een deel daarvan worden weer woningen in de sociale sector.

Maar ondertussen moeten de mensen in De Pompenburg eruit, weliswaar in etappes en ze kunnen later weer terug in die nieuwe torens. Ja, dank je de koekoek…. dat is nog eens een gedoe, nog afgezien van alle kosten.

Ik vind het ook onbegrijpelijk, want waar moeten de mensen uit die flat heen? Er is in Rotterdam nauwelijks woonruimte te vinden. Nou ja, dat is niet helemaal waar. Er zijn nog best wat appartementen te koop…. maar dan moet je wel ruim in de slappe was zitten. En dat is nou juist het probleem.

Het is dan ook helemaal niet verwonderlijk dat de huidige bewoners fel protesteren. Gelijk hebben ze!

7 thoughts on “Onbegrijpelijk

  1. Schandalig dit voornemen. Bewoners komen toch zeker wel in opstand. Zal wel niet helpen natuurlijk. Tegen gemeente kun je niet op.

  2. Het zullen wel tijdelijke containers worden.
    Van het woningbeleid snap ik niets. Van het overige beleid trouwens ook niet veel.

  3. Is er al een stikstof berekening gemaakt? Het moet toch minder met de stikstof? Of nu opeens niet meer?

  4. Ik zou zeggen laat die mensen rustig zitten, maar er zal wel weer groot geld achter zitten.

Comments are closed.