Vakantieherinnering

In onze gedachten is het helemaal niet zo lang geleden dat we in Polen waren. Maar deze foto maakte ik toch al in 2007, in Krakau.

Op de markt werd druk verhandeld en zaken afgewogen. Nog niks digitaal, maar met een een ouderwetse weegschaal met mooie koperen gewichten.

Ik vind het wel wat hebben, het heeft is ambachtelijks. Maar ook iets knus. Of is het de leeftijd, die me parten gaat spelen? Is alles wat ouderwets is, ook beter? Nee, zeker niet. Niet maar die digitale weegschalen van nu blijven voor mij onpersoonlijke dingen.

Maar ik schat zo in dat er nu ook in Krakau modern en digitaal gewogen wordt. De nieuwe tijd, net wat je zegt….

5 thoughts on “Vakantieherinnering

  1. Polen, dat is wel heel lang geleden dat ik daar was. Het lag toen nog achter het IJzeren Gordijn.

  2. Polen ben ik nooit geweest, wel in Tsjechoslowakije. Daar trof je toen dezelfde dingen aan.

  3. Wij waren voor Corona drie maal in Polen. In de grotere plaatsen waar we waren, was het zo modern als hier. Maar juist op het platteland was het terug in de tijd en zou je zo’n weegschaal best nog tegen kunnen komen.

Comments are closed.