Zonder keuken

Bron: Pinterest

Een tijdje geleden las ik dat er tegenwoordig appartementen worden opgeleverd zonder keuken. Want waarom zou je ruimte en apparatuur in beslag nemen, als je die niet gebruikt.

Maar waarom zou je een keuken niet gebruiken? Je moet toch eten? Maar blijkbaar vind de moderne mens dat niet zo belangrijk. Die staat niet meer in de keuken, maar laat het eten thuisbezorgen of gaat naar een restaurant. Althans, volgens dat artikel dan….

Mijn mond viel pardoes open. Ik zou me een woning zonder keuken helemaal niet kunnen voorstellen. Hoe klein ook, ergens een plekje waar je thee of koffie kunt zetten, waar je staat te prutsen met een snijplank en een pan of desnoods een blik opendraait en opwarmt. Waar je zelf beslist of je wel of geen zout, suiker, sambal of mosterd aan je gerecht wilt toevoegen…!

Ik kijk regelmatig binnen bij andere mensen, in andere landen, op andere continenten. Met YouTube is dat geen enkele moeite. Maar in al die appartementen is er altijd wel plaats voor een soort van keuken. Het hoeft tenslotte niet super groot te zijn. Het lijkt mij toch echt een basis-behoefte in een huis.

Een woning zonder keuken…..? Ik moet er echt niet aan denken!

11 thoughts on “Zonder keuken

 1. Daar las ik eerder ook van. Het linkt me helemaal niet zo gek, kleine apparatuur kun je overal neerzetten als je dat zilt.
  Maar een kraan en afvoer lijkt mij altijd nodig. Hoe houden ze het huis anders schoon?

 2. Ik zou de gootsteen en waterafvoer het meeste missen. Dwz een koelkast, magenetron en koffiezetter kan je overal plaatsen. Maar voor alles wat de door wilt spoelen naar de WC gaan lijkt me niet alles. Drink ook veel kraanwater. Bij geen gootsteen ook geen kraan lijkt me. Vaak kan een keuken wel een stuk kleiner, zeker voor alleengaanden zoals ik.

 3. Jaren geleden kocht ik een woning waarin een alleenstaande jonge man woonde. De keuken zag er nog gloednieuw uit en de apparatuur was ongebruikt.
  Hij at alle dagen bij zijn ouders…

 4. Ook ik vind het een ongehoord idee.

  Maar met een minister-president die nooit zijn eigen keuken gebruikt kun je in ons land dit soort rare ideeën verwachten.

  Stille groet,

 5. Als thuiskok ga ik ook voor een keuken… Je moet toch een eitje kunnen koken of bakken als je daar zin in hebt…

Comments are closed.