Strategisch

Al jaren hangt dit insectenhotel in onze tuin. Eigenlijk had ik de indruk dat het helemaal niet zo druk bezocht werd. Maar afgelopen maandag keek ik eens beter en zag toch dat er wat insecten in- en uitvlogen. Ook ontdekte ik een groot spinnenweb pal voor het hotel.

En pats, ja daar vloog meteen een insect recht toe recht aan in het web. Onmiddellijk kwam een vervaarlijke zwarte spin aan om zijn prooi vast te zetten.

Maar dat lukte niet goed, want het insect (een wesp?) stribbelde heftig tegen en wist zich te bevrijden. Onverrichter zake trok de spin zich terug… in het insectenhotel. Die had een strategisch plekje uitgezocht. Ving hij de insecten niet in zijn web, dan kreeg hij ze gratis en portvrij thuisbezorgd.

Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Maar ja, wat kan ik er nou aan doen. Spinnen zijn ook nuttig. Weliswaar lijken ze een beetje griezelig (en deze zwarte helemaal) maar het is en blijven levende wezens.

Ik doe dus niks en laat het over aan de natuur.

7 thoughts on “Strategisch

 1. Mijn moeder ving spinnen met haar blote handen en zette ze dan netjes in de tuin. Zo’n held ben ik niet ik probeer ze wel levend te vangen en buiten te zetten, maar wel met hulpmiddelen, stoffer en blik of in een glas en dan een papier eronder schuiven. Als het even kan probeer ik geen insecten dood te maken of ze moeten een plaag worden .

 2. Ik ben echt bang van spinnen.
  Heb wel allerlei aantrekkelijke planten voor vlinders, bijen en hommels en zo.
  Maar een insectenhotel, nee!

 3. Voor alle insectenhotels blijft dat er eerst eten voor de insecten moet zijn.
  Die spin heeft dat dus goed bekeken.

  Natuurvriendelijke groet,

 4. Ik hou niet zo van insecten, maar ze zijn nuttig, dus ik heb wel een insectenhotel(letje). Beschilderd door de kleindochters. Dus ik denk dat de verf eerst moet slijten, want tot nu toe geen bezoekers

Comments are closed.