Zielloos

Hoe het leven ook min of meer normaal doorgaat, we kunnen er toch niet altijd omheen. We leven in een vreemde tijd, met vreemde maatregelen. En wanneer je zo op weg naar je vakantiebestemming bent, zie je dat steeds duidelijker.

In alle plaatsen en dorpen lijkt het leven weggevloeid te zijn. Stille straten, lege terrassen, winkels met vreemde plakaten op de ruiten. Je went er wel aan, maar prettig vind ik het nog steeds niet. Maar ja, wie wel?

En als je dan even naar een stadje gaat om iets te kopen, valt het nog meer op. Ik fotografeerde hier in Ommen, maar het kan natuurlijk in elke plaats zijn. En als ik het moet omschrijven, schiet me telkens het woord “zielloos” te binnen.

Winkelen is geen optie meer. Nou ja, de plaatselijke bakker was natuurlijk wel open en daar kochten we krentenwegge. Dat was tenminste nog iets…!

8 thoughts on “Zielloos

  1. Ik leef met je mee. Ook onze Amelandse vakantie voelden we niet de vrijheid die bij vakantie hoort. Ik weet dat het waarschijnlijk niet anders kan maar de beklemming grijpt me naar de keel af en toe.

  2. De spontaniteit is inderdaad ver te zoeken.
    Ik wil gewoon spontaan een winkel kunnen bezoeken en niet een tijdblok afspreken.

  3. Ik had vandaag snel iets nodig, probeerde een afspraak te maken, maar dat lukte niet… Op de bonnefooi er naartoe en werd gelukkig gewoon geholpen. Er was geen mens in de winkel…

  4. Ik heb gisteravond op de site van de overheid gelezen dat ze de uitnodigingen voor de eerste vaccinatie gaan versturen voor mijn leeftijdsgroep. Hoera! Langzamerhand kruipen we de goede kant op.

  5. Ik vind al die posters zo zakelijk. Waarom niet een leuk lettertype en wat meer kleur? Dat maakt het, ondanks alles, toch wat vrolijker.

  6. Een stad heeft mensen nodig en het went niet om daar leegte aan te treffen. Gelukkig hebben we de langste tijd van zielloze straten wel gehad nu.

Comments are closed.