Little C

Nee, nee, dit gaat niet weer over het beruchte Corona. De titel verwijst naar een compleet nieuwe wijk in Rotterdam. Zo langzamerhand zie je die wijk groeien en je hoeft geen architectuurdeskundige te zijn om te zien waar de inspiratie vandaan kwam.

Juist, de architect vond zijn inspiratie in New York. De wijk ligt aan de Coolhaven, dus “Little C(ool)” past mooi.

Ik maakte de foto van een afstand. Nog maar een klein deel van de wijk is bewoond en we hebben nog niet de gelegenheid gehad om er wat in rond te neuzen. Maar het oogt wel erg leuk.

Willen wij dan gaan verhuizen? Nee hoor, wij blijven waar we al zo lang zitten.

Oude bomen willen niet verplaatst worden.

8 thoughts on “Little C

  1. Hoorde van mijn vriend die ook in Rotterdam woont dat er vooral veel gebouwd voor mensen met een dikke portemonnee. Zo worden er in zijn wijk nu weer appartementen gebouwd die rond de 6 ton gaan kosten. Hij woont in de Afrikaanderwijk in zuid. Dat zijn dus geen appartementen die de bewoners van die wijk kunnen zich kunnen veroorloven op een enkeling na. Dus heel mooi al die nieuwbouw, maar of het veel woningen oplevert voor starters en oorspronkelijke bewoners van de wijken waar gebouwd word blijft de vraag.

  2. Het ziet er wel modern uit, maar ik zou er voor geen goud willen wonen.

Comments are closed.