Natuur in de stad

Vandaag een klein plantje, dat ik ontdekte bij het oversteken. In een nauw spleetje tussen stoeprand en tegels stond het.

Felgele bloemetjes, frisse blaadjes. Hoe het heet? Ik heb geen idee. Op mijn telefoon staat weliswaar zo’n app om planten te kunnen herkennen, maar daar had ik niet aan gedacht toen ik de foto maakte.

Ik was meer verbaasd om zoveel kracht in zo’n klein plantje. Want ondanks de rare plaats langs de weg, deed het erg zijn best om op te vallen.

Maar misschien wordt het nu wel door iemand herkend. Ik wacht dus maar even af…

8 thoughts on “Natuur in de stad

  1. Zoiets krijgt bij mij de naam onkruid, niet dat ik daar iets tegen heb, maar de meeste planten die ik onderweg in de berm zie hebben voor mij die naam. En daar zijn, zoals deze, hele mooie soorten van.

Comments are closed.