Dilemma

Echt heel duidelijk werd het ons gisterenavond niet, tijdens de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge.

We mogen weer op vakantie naar het buitenland, maar daar zien we dit jaar voorlopig maar vanaf. Geen probleem, wij kunnen gaan wanneer we willen, zijn niet gebonden aan vaste tijden.

Maar… we hebben wel een huisje in Nederland gehuurd voor een lang weekend, aan het eind van augustus. Daar willen we met z’n allen, dus oudste zoon, schoondochter en jongste zoon, naar toe. Het huis is groot genoeg voor 8 personen, en er zijn 2 badkamers en 2 toiletten.

Normaal gesproken zou dat voldoende moeten zijn. Maar nu gelden speciale Corona-regels. Per huishouden moet er apart sanitair zijn, 3 badkamers en 3 toiletten dus.

Bron: Google afbeeldingen

En als wij met de auto gaan, net als zoon en schoondochter, moet de andere zoon, die geen auto heeft, thuis blijven. Want vooralsnog mag je niet met 3 personen in één auto. Dan kun je de 1,5 meter regel niet handhaven. Op straffe van een boete van 390 euro p.p. en allemaal een aantekening op je strafblad….!!

Dus zitten we tegen een dilemma aan te hikken. Gokken we erop dat tegen die tijd alles weer “normaal” is? Of besluiten we helemaal niet te gaan en op een ander manier wat te organiseren?

Wat is dit toch een idiote samenleving aan het worden. Want tegen die tijd zijn vast alweer honderden mensen in krappe vliegtuigen naar een verre bestemming gevlogen. Maar wij kunnen geen kant op.

12 thoughts on “Dilemma

 1. Lastig zeg. Mijn eerste gedachte was: ‘Dat mag volgens mij wel,’ maar zeker weten doe ik het ook niet. Niettemin, als mensen ook weer mogen vliegen, dan mag jullie constructie toch ook zou ik denken.

 2. Vrienden van ons hebben om diezelfde reden een vakantie geannuleerd.
  De verhuurders handhaven!
  Het gaat allemaal heel erg ver, en met zijn allen in het vliegtuig, wat jij al zegt, of in de tram met een mondkapje, dat mag dan weer wel.
  De logica is soms ver te zoeken.

 3. Wij hebben ons verblijf in Zeeland o.a. om die redenen geannuleerd: 7 volwassenen, dus met 4 auto‘s ….., technisch gezien 3 huishoudens, m.a.w. we gaan het volgend jaar weer proberen

 4. Ik zou me er echt niet druk om maken. Ik beschouw Jeslynn ook al lid van ons gezin. Ik kan haar slechts thuis laten als we ergens naartoe moeten. En wie controleert dat…

 5. Ik vrees dat je wel op handhaving door verhuurder moet rekenen, die wil geen boetes krijgen. Qua vervoer kan iemand misschien met OV gaan en bagage meegeven. Je kunt ze dan later ophalen bij het station met 2 auto’s en dan een auto voor hen laten en zelf bij de andere auto instappen. Het is heel moeilijk om positief creatief om te gaan met de regels terwijl andere zaken soms risicovoller lijken.

 6. Hebben ze dan in een vliegtuig allemaal een po-stoelen onder de bibsen? Het is toch te gek voor woorden dat je wel in een vliegtuig zou mogen en niet in een auto met je n.b. je eigen familieleden?!

 7. Ik zeg gewoon gaan en dubbel en dwars genieten! Als een vliegtuig vol mag, dan zou ik het gokken. Maar zoals je zelf al zegt… Echt duidelijk is het niet.

 8. Die regels heb ik hier nog niet gehoord. Samen in de auto kan hier ook niet denk ik alhoewel ik dat nergens met zoveel woorden lees. Zo specifiek is er nog niks uitgelegd. Maar hier is alles vaag zodat je niet precies weet wat ze bedoelen en je er de kantjes heel goed kan aflopen. Typisch Belgisch. Maar… we moeten onze burgerzin tonen. Hopelijk toont iedereen die maar daar heb ik nu precies heel hard mijn twijfels over. Tegen augustus is hopelijk alles wel weer normaler. Als je mag vliegen met een hoop vreemden zal die autorit logischerwijze ook wel mogen. Maar ja dat “logischerwijze” hé! 🙁

Comments are closed.